Saturday, October 20, 2012

APA ITU STEM CELL “SEL INDUK”

“STEM CELL” adalah sel induk yang terdapat pada benda-benda hidup seperti manusia, haiwan dan tumbuhan. Jika manusia, “STEM CELL” terdapat pada URI & TALI PUSAT bayi yang baru lahir. Bagi orang Melayu, uri & tali pusat itu akan ditanam. Pada zaman sekarang, bagi golongan yang berada, “STEM CELL” anak mereka akan disimpan di “STEM CELL BANK”. Sebenarnya “STEM CELL” itu boleh digunakan kembali jika bayi tadi mengidapi penyakit kronik. Tetapi kos penyimpanan amat mahal sehingga mencecah RM20,000 – RM100,000.
 

Penuaan dan kesan-kesan yang tidak diingini berlaku apabila sel-sel penting dalam badan hilang keupayaan untuk diperbaharui semula apabila usia meningkat tua. 


Dengan Produk Sari Stem Cell- Sari AgeGard segala permasalahan penuaan akan terjawab dengan mengembalikan keremajaan sel-sel tubuh serta merangsang dan meningkatkan sistem imunisasi dalam badan. Sel-sel baru ini menjadikan anda kelihatan lebih muda dengan kulit yang lebih halus serta gaya hidup baru yang sihat disamping keluarga tersayang.

Semua produk syarikat mempunyai kelulusan GMP, HALAL dan didaftarkan dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. 

Ia selamat digunakan oleh semua golongan masyarakat.

UTTWILER SPATLAUBER – POKOK EPAL SWITZERLAND

Epal ini tidak sama seperti epal yang terdapat di pasaraya atau kedai-kedai.

> Jika buah epal ni jatuh ke tanah, ia tidak akan kecut atau busuk untuk jangkamasa 4 hingga 6 bulan….
> Jika pokok atau buahnya tercedera, ia akan pulih dengan cepatnya….
Ini bermaksud “STEM CELL” pokok epal purba ini sangat KUAT…

PHYTOCELLTEC MALUS DOMESTICA (SWISS APPLE STEM CELL)

Pada tahun 2008 “PhytoCellTec Malus Domestica” memenangi hadiah inovatif untuk ramuan yang terbaik di Eropah (dibangunkan oleh Mibelle Biochemistry) yang diekstrak daripada pokok epal Switzerland yang jarang ditemui dari kawasan luar bandar di Switzerland. 

Pokok epal Swiss ini mempunyai keupayaan untuk menyembuhkan diri sendiri dan bertahan lebih lama daripada jenis-jenis lain. Satu pasukan sains di Mibelle Biochemistry membuktikan bahawa dengan tahap kepekatan 0.1% daripada PhytoCellTec dapat memberi inspirasi kepada banyak sel-sel stem manusia yang menakjubkan sehingga 80% adalah formula rahsia yang kaya dan terkenal untuk aktif dan sihat. Majalah Vogue baru-baru ini melaporkan Wanita Pertama, Michelle Obama menggunakan produk dengan sel stem epal untuk mengurangkan kedut dan meremajakan kulit beliau.


Produk Sari Stem Cell- Sari AgeGard
 
Produk
Produk Sari Stem Cell adalah berasaskan formula yang menggunakan sel stem epal Uttwiler Spatlauber, yang terkenal dengan keupayaan regenerasi sel yang hebat. 
 Produk Sari Stem Cell diadun dengan formulasi  bahan semulajadi dan supplement terbaik seperti
Phytocelltec™ Malus Domestica, Ekstrak Sel Induk Greengage, Glutathione, Ekstrak Biji Apricot, Ekstrak Biji Anggur, Ekstrak Prun, Ekstrak Biji Kiwi, Ekstrak Wolfberry, Ekstrak Strawberry, Ekstrak Açaí Berry, Ekstrak Beras Yis Merah, Ekstrak Saw Palmetto, Ekstrak Bawang Putih, Vitamin C Dan Kolagen Marin. Rangkaian Produk Sarimah Signature Series - Sari Stem Cell adalah gabungan formulasi yang sempurna di dalam satu sachet yang membekalkan nutrisi dan membaik pulih sel-sel tubuh anda di samping memberi segala keperluan kepada tubuh anda.


Penemuan FORMULA 
Teknologi Stem Cell Apple 
RAHSIA SEHAT & CERGAS


Produk Penjagaan Kesihatan 
 Sarimah Signature Series
Sari Stem Cell

Kini bukan wang sahaja yang boleh disimpan untuk kegunaan masa depan. Sel induk dari badan sendiri boleh disimpan untuk kegunaan masa akan datang. Contohnya, bila kita sakit, kita hanya perlu menyuntik sel induk yang kita simpan ke badan kita untuk mempercepatkan proses penyembuhan.

Tetapi kosnya (sewa bulanan) agak mahal bagi orang-orang yang tidak berkemampuan.

Anda tak perlu risau, dengan penemuan dalam kajian saintifik tentang sel induk dari tumbuhan, terhasillah produk yang berasaskan teknologi stem cell dari apel. Murah dan terbukti keberkesanannya.
 


 


  Hubungi /Sms : 012-3155968 ( Pn Alyna) utk Pembelian & Tempahan 
Stok Produk Penjagaan Kesihatan 
 Sari AgeGard Dato Sarimah 


Rawatan terapi ozon teknologi Produk Sarimah Signature Series

Rawatan terapi ozon memerlukan kos yang tinggi. Tetapi ia cukup memadai demi kesihatan anda. 
Kini produk rangkaian Sarimah Signature Series dengan bangganya memperkenalkan produknya hasil penyelidikan saintifik dengan teknologi dwi sel induk   yang diperkasa dengan ozon. 


Anda mampu mendapatkan rawatan ozon tanpa melalui proses rawatan cuci darah..dengan hanya minum minuman tambahan dari rangkaian produk Sarimah Signature Series iaitu Sari AgeGard dan Sari StemShape.


Photo: Sedikit info tentang terapi ozon. Sharing Is Caring.


Tuesday, October 9, 2012


Teknologi Terkini ......  
APPLE STEM CELL ( SEL STEM EPAL)
                    
Kenapa Buah Epal? Kenapa bukan buah Durian atau Manggis atau Delima??? 
Apa Keistimewaan Buah Epal Dari Segi Perubatan???

Sebiji epal mampu mengatasi masalah penuaan.  Mungkin sukar dipercayai, namun itulah kenyataannya kerana buah itu mengandungi bahan anti oksidan yang sangat tinggi.  
Hasil kajian menunjukkan Epal bukan sahaja dianggap bahan anti-pengoksida, malah ianya juga mampu mencegah penyakit barah.  


Secara tidak lansung ia boleh menghalang sel dalam badan daripada mengalami kerosakan dan mematikan bahan radikal bebas yang berbahaya.

Epal mengandungi elemen kesihatan ohytonutrient yang boleh melambatkan proses pengoksidaan kolestrol yang tidak baik iaitu satu proses yang berperanan dalam pertumbuhan penyakit jantung.  Pengurus Unit Perniagaan Mibelle Biochemistry Switzerland, Dr Fred Zulli berkata `Pengambilan sebiji epal atau jusnya setiap hari mampu melambatkan proses penuaan'.  

Sel Stem buah itu mampu memberi kesan positif kepada manusia kerana ia berupaya memperbaiki tisu dan sel dalam badan di samping menggalakkan penghasilan sel baru.

"Sel kulit manusia mempunyai jangka hayat terhad, ditambah pula usia yang semakin meningkat selain keadaan persekitaran yang tidak menentu memberi implikasi negatif kepada kulit.  

Secara tidak lansung keadaan itu menyumbang kepada kehilangan regangan kulit, menimbulkan kedutan dan sekaligus mempercepatkan proses penuaan" katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Lebih menarik buah epal kaya dengan fitonutrien, protin dan mempunyai sel hidup yang panjang, malah ia ada sel tisu Malus PhytoCellTec Domestica pada sel stem pokoknya.  
Beliau menambah, sel tisu berkenaan didapati boleh membantu melindungi sel induk kulit manusia daripada unsur yang boleh merosakkan kulit seperti sinaran ultra ungu (UV).

Epal memiliki khasiat tersendiri yang juaga bertindak mencantikkan kulit, sekaligus mengatasi masalah penuaan.  Ia juga mengandungi kandungan vitamin C yang tinggi dan berupaya menggalakkan pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat. 
Sel stem buah itu berkesan mengembalikan keremajaan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel premium kulit yang menjadi sumber utama untuk membaiki epidermis iaitu lapisan luar di samping menggalakkan pembentukan pigmen kulit.

PRODUK YANG AKAN MEREALISASIKAN IMPIAN ANDA UNTUK JADI SIHAT & SEMBUH DARI SAKIT DAN SETERUSNYA MENJADIKAN ANDA INSAN YANG CANTIK DAN MENAWAN!!

Web form powered by 123ContactForm.com | Report abuse